ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

13. 12. 07
Εμφανίσεις: 6053

Η Κύπρος αναδύθηκε από τη θάλασσα, όταν η Αφρικανική και η Ευρασιατικη πλάκα συναντήθηκαν όπως δύο ξένοι που έρχονται μαζί για να σχηματίσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό. Ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, το νησί έχει σχηματίσει μια «γέφυρα» που συνδέει έθνη και πολιτισμούς.

Αυτό έχει με τη σειρά του έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό της. Η ιστορία της Κύπρου είναι μια ιστορία αγώνων και κατακτήσεων, αλλά και εν τέλει ένα μαγικό χωνευτήρι πολιτισμών. Από νεολιθικούς οικισμούς, ελληνικούς ναούς και αμφιθέατρα, ρωμαϊκές επαύλεις με ψηφιδωτά δάπεδα, παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια και τα μεσαιωνικά κάστρα των Ναϊτών έως λουλουδιασμένες αυλές σε γραφικά χωριά, διεθνή αεροδρόμια, πολυσύχναστα λιμάνια, πολυτελή ξενοδοχεία, σύγχρονα νοσοκομεία, παγκόσμιας κλάσης ακαδημαϊκούς θεσμούς και μια πληθώρα υπηρεσιών, η Κύπρος αποτελείται από σημεία συνάντησης και περάσματα, όπου άνθρωποι και ιδέες διασταυρώνονται.

Lefkosi

Η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη της και το πιο σημαντικό πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο της. Χτισμένο γύρω από την μεσαιωνική περιτειχισμένη πόλη, η Λευκωσία είναι μια πολύβουη, σύγχρονη πρωτεύουσα που προσφέρει λίγο από όλα. Από το παραδοσιακό έως το σύγχρονο, η Λευκωσία προσφέρει και τα δύο και όλα τα ενδιάμεσα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι να δείτε, τι να κάνετε και πού να πάτε στην πρωτεύουσα της Κύπρου.

Lefkosi

 

Κατάλογος Εκδηλώσεων